PENDİK

Pendik Belediyesi ekipleri neler ele geçirdi neler! Hepsi imha edilecek

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin okul kantinleri, bakkal, market, süper market, kuruyemişçi ve tütün satışı yapılan işletmelere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde ele geçirdikleri şaşkına çevirdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Pendik Belediyesi ekipleri neler ele geçirdi neler! Hepsi imha edilecek

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin denetimleri aralıksız sürüyor. Eylül ayından bu yana süren denetimlerde ele geçirilenler ise korkunç...El konulan ürünlerin tamamının imha edilmek üzere depolarda muhafaza altına alındığı bildirildi.

Yasa gereği sadece eczanelerde satılması gereken fakat bakkallarda da satışının yapıldığı belirlenen çeşitli ilaçlara ve satışa hazırlanmış çok sayıda kaçak tütün ürününe ekiplerce el konuldu.

Eylül ayından bu yana gerçekleştirilen denetimler sırasında satışı yasak olan çok sayıda sarılmış kaçak tütün ürünü, usulsüz satışı yapılan ilaç, patlayıcı madde (torpil, kızkaçıran, çatapat vb.) ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi tespit edildi.

Denetimler sırasında kasalar dolusu son kullanma tarihi geçmiş margarin, bebek mamaları, çeşitli markalarda bisküviler, hazır yufka, sucuk ve puding gibi mutfaklardan eksik olmayan kuru gıda maddelerinin yanı sıra şişelerce limon suyu ve gazlı içecek ekiplerce toplandı.

Uygulama neticesinde 15 işletmeye mevzuat hükümlerince cezai yaptırım uygulanırken gıda maddeleriyle ilgili olumsuzluk belirlenen işletmelere idari para cezası uygulanırken kaçak tütün ürünü yapılan işletmeler mühürlenerek ticari faaliyeti durduruldu.

Yapılan açıklamaya göre denetimlerin periyodlar halinde rutin olarak devam edeceği ve el konulan ürünlerin tamamının imha edilmek üzere depolarda muhafaza altına alındığı bildirildi.

Yorumlar