PENDİK

Pendik Belediyesi ekipleri kar nöbetinde

Pendik Belediyesi ekipleri, pazar gününe kadar aralıklarla sürmesi beklenen kar yağışına karşı; 7 kar küreme ve tuzlama aracı, 10 kepçe, 2 greyder ve 4 ekskavatörle 24 saat esasına göre görev yapacak.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Pendik Belediyesi ekipleri kar nöbetinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre bu akşamdan itibaren İstanbul’da Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havaların etkisi olacak.

Yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Tüm kış hazırlıklarını tamamlayan Pendik Beleidyesi ekipleri kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı 24 saat esasına göre hareket edecek.

120 kişilik personel görev yapacak

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve olası kar yağışına karşı 2 bin 500 ton tuz kullanıma hazır hale getirildi. Ayrıca 7 kar küreme ve tuzlama aracı, 10 kepçe, 2 greyder ve 4 ekskavatör olmak üzere toplam 23 araç ile 120 personel, 24 saat esasına göre mücadele için bekliyor. Öte yandan İBB Karla Mücadele Ekipleri de kentteki anaarterlerde şimdiden önlem aldı. Öte yandan olası kar yağışı öncesinde Afet Koordinasyon Merkezi'nin de (AKOM) uyarılarıyla Pendik Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz tuz dağıtımı yapılacak.

Yorumlar