PENDİK

Pendik Belediyesi eğitim yardımı ve şartları neler?

Pendik Belediyesi eğitim yardımı 2019-2020 döneminde, Pendik'te yaşayan öğrencilere eğitim desteği veriyor. İşte eğitim yardımının şartları...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Pendik Belediyesi eğitim yardımı ve şartları neler?

Pendik Belediyesi, İstanbul dışında üniversiteye yerleşen Pendik ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı verecek.

Başvuru Koşulları
– Pendik’te ikamet edilmesi,
– Öğrenci başvuruları Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliğine göre kişi başına düşen gelir dikkate alınarak muhtaçlık sınırının altında kalan başvurular değerlendirmeye alınmaktadır.
– Türkiye içinde İstanbul ili dışında bir üniversiteye yerleşilmesi,
– Pendik Belediyesi internet sitesinden (www.pendik.bel.tr) başvurunun yapılması,
– ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul-bölüm belirten) ve okul kayıt belgesinin (öğrenci belgesi) başvuru formuna eklenmesi,
– Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarının ilk kez bu yıl kazanılması (Açık öğretim, uzaktan eğitim programı, özel üniversiteyi (burssuz) kazananlar, hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.) gerekmektedir.
-Başvurunun sosyal yardım kapsamında değerlendirilmesine, verilen bilgi ve evrakların doğru olduğunu ve gerektiğinde bu bilgileri doğrulamak amacıyla ilgili kurum yada kuruluşlardan bilgi alınması ve gerekli sorgulamalar için başvuru sahibi işlem sonunda onay vermelidir.

Başvuru Sayfası İçin Tıklayın

Yorumlar