PENDİK

Pendik Belediyesi duyurdu: İlk kazma vuruldu

Kavakpınar ile Orhangazi Mahallelerini birbirine bağlayacak ve bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltacak Kavakpınar Araç Alt Geçidi’nde önemli bir aşamaya geçildi. 200 metrelik alt geçit için ilk kazma vuruldu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Pendik Belediyesi duyurdu: İlk kazma vuruldu

Pendik Belediyesi, Kavakpınar Araç Alt Geçidi çalışmalarına yönelik son bilgileri paylaştı. Alt geçit yapımında önemli bir aşamaya gelindiği belirtildi.

Çalışmalar kapsamında havaalanı yolunda bazı şeritler geçici olarak kapatıldı.

Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu’nun altında yaklaşık 200 metre uzunluğunda inşa edilecek alt geçit tamamlandığında iki gidiş iki geliş olmak üzere 4 şeritli olarak hizmet verecek. Kavakpınar Araç Alt Geçidinin önümüzdeki yıl bitirilerek hizmete girmesi hedefleniyor.

Havaalanı yolundan mahallelere doğrudan geçiş olacak

Kavakpınar Araç Alt Geçidi’nin hizmete girmesiyle Kavakpınar ve Orhangazi Mahalleleri doğrudan birbirine bağlanacak, aynı zamanda havaalanı yolundan mahallelere doğrudan geçiş olacak. Bu sayede Çamçeşme, Güllübağlar ve Esenler Mahalleleri arasındaki geçişler de kısalacak. En önemlisi ise bölgede hizmete giren Garanti Bankası Operasyon Merkezi nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunun önüne geçilecek. Orhangazi Mahallesi’nden E-5’e çıkış zamanı azalacak.

Yorumlar