MALTEPE

YSK Maltepe kararını verdi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir?

YSK'nın Maltepe'de seçimin yenilenmeyeceğini açıklamasının ardından herkes Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir aslen nerelidir, kaç yaşındadır diye araştırmaya başladı. İşte Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında merak edilenler...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
YSK Maltepe kararını verdi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir?

İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ardından gözler Maltepe'ye çevrildi. YSK Maltepe için de kararını verdi. YSK, MHP'nin Maltepe ilçe belediye başkanlığı seçiminin iptali talebiyle yaptığı olağanüstü itirazları reddetti.

YSK'nın bu kararının ardından herkes Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın kim olduğunu, aslen nereli, kaç yaşında olduğunu araştırıyor.

1964 yılında Tunceli Pülümür’de dünyaya geldi. 1980'de yurt dışına çıktı eğitimini Almanya’da tamamladı. Uzun süre Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya'daki savaşları yakından takip etti. 

30 yaşında, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu'nda Genel Başkanlık yaptı. Daha sonra Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak görev yaptı. Deniz Feneri davasının Almanya'daki yakın takipçisi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı yaptı. Halen Yurt dışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini yerine getiriyor. 

Ali Kılıç, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İstanbul İli, Maltepe İlçesi Belediye Başkan adayı oldu ve kazandı.

METRODA ÇORBA İKRAM ETMİŞTİ

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, seçimlerden önce Küçükyalı Metro Durağı’nda ise işe ve okula giden vatandaşlara sıcak çorba ikram etmiş ve vatandaşlar durumdan memnuniyetini dile getirmişti. 

Yorumlar