MALTEPE

Üniversiteliler koşarak çöp topladı

Maltepe Üniversitesi öğrencileri, yerleşkenin çevresindeki ormanlık alanın temizliği için harekete geçti.

Üniversiteliler koşarak çöp topladı

Maltepe Üniversitesi, çevre bilincini Türkiye'ye duyurmak adına önemli bir projeyi uygulamaya koydu. Özellikle hafta sonları vatandaşların üniversite yerleşkesinin çevresindeki ormanlık alanı kullandıktan sonra ciddi miktarda atık çöp ve bırakmalarından rahatsızlık duyan Maltepe Üniversitesi, yönetimden öğrencilere kadar çevre temizliği mesajı vermek için ciddi mesai harcadı.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, ÇEVKO, Orman Genel Müdürlüğü ve Maltepe Kent Konseyi işbirliğinde ortaya çıkan proje ise Maltepe Üniversitesinin hemen yakınında belirlenen yaklaşık 1 dönümlük ormanlık alanda ilk kez uygulandı. ‘Spor yaparken çöp toplama' trendi haline gelen ‘plogging' yarışması büyük beğeni topladı.

Belirlenen ormanlık alana gelen öğrenciler öncelikle ormanın yeşili ile uyumlu olması amaçlanan özel turuncu kıyafetlerini giydi. Sonrasında takımlara ayrılan öğrenciler, plogging yarışının başlangıç düdüğü ile birlikte ormanlık alana dağıldı. Ellerindeki çöp torbalarıyla, çevreye dağılmış olan çöp ve atıkları toplayan öğrenciler, en fazla çöp toplayan takım olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Yorumlar