MALTEPE

Maltepe'de şantiye alanına dönen park isyan ettiriyor

Maltepe Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 95. yılı hediyesi olarak açtığı Cumhuriyet Parkı, şantiye alanına döndü.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Maltepe'de şantiye alanına dönen park isyan ettiriyor

Cumhuriyet Parkı, şantiye alanına döndü. Parkın bir bölümünde restoran, düğün salonu ve spor salonu yapılacağını öğrenen çevre sakinleri, binaların yapılması halinde alanlarının kısıtlanacağını belirterek tepki gösterdi.

'PARKIN ÖZELLİĞİNİ BOZMUŞLAR"

Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet Parkı'nı 29 Ekim 2018'de Cevizli Mahallesi Tugayyolu Caddesi'ndeki 44 dönümlük arazide 'Anadolu Yakası'nın en büyük parkı' olduğunu belirterek açmıştı. Ancak 1 yıl sonra parka giden yol metal levhalarla kesildi ve parkın bir kısmı kapatılarak inşaat başladı. İnşaattaki binaların restoran, düğün salonu ve spor salonu olacağı iddia ediliyor.

Maltepe'de ikamet eden vatandaşlar ise restoran ve düğün salonunun alanlarını kısıtlayacağını ve böyle bir yapılaşma istemediklerini söylüyor.

Maltepe'de ikamet eden bir vatandaş, ''Parkın eksikleri var. Mesela lavabolarımız çok önemli. Çoluk çocuk sıkışıyor, aileleri ağaç diplerine götürüyor. Sonra bu nikah sarayını niye koymuşlar. Parkın özelliğini bozmuşlar. Şuraya gelip, oraya da iki ağaç koyup yeşillendirme yapabilirlerdi. Bana göre mantıksız. Parkın alanı kısıtlanıyor, insanlar rahatsız olacak. Yarın öbür gün orası açıldığı zaman rahat yürüyüşe gelemeyeceğiz. Oysa buraya çok güzel bir şey yapmışlardı. Sonra bu aletlerin bazıları sallantıda, oynuyor ve kimse bakmıyor. Hiçbir şey yok. İnşaat çocuklar için güvenli değil, büyükler içinde güvenli değil. Açıkçası rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

Yorumlar