MALTEPE

Maltepe'de binanın çatısı uçtu galeride bulunan otomobiller zarar gördü

Maltepe'de etkili olan kuvvetli rüzgar bir evin çatısını uçurdu. Olayda bir galeride bulunan otomobillerin zarar gördüğü ortaya çıktı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Maltepe'de binanın çatısı uçtu galeride bulunan otomobiller zarar gördü

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji yetkililerinin günlerdir yaptığı uyarılar sonrası İstanbul sağanak yağış ve rüzgara teslim oldu. Maltepe'de de saat 03.00 sıralarında etkili olan şiddetli rüzgar nedeni ile  altı katlı binanın çatısı uçtu.

Çatıdan kopan bazı parçalar, sokakta bulunan bir galeride bulunan park halindeki 5 otomobilin üzerine düştü. Olayda otomobiller zarar gördü. İhbar üzerine, bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Binada oturan vatandaşlar olay sonrası panikle dışarı çıkarken, polis ekipleri de çevrede önlem aldı. İtfaiye erleri, merdivenle binanın çatısına çıkarak tehlike yaratabilecek parçaları topladı. 

GALERİ SAHİBİ KONUŞTU

Galeri sahibi Serhat Cansız olayla ilgili, "Doğal afet başımıza geldi. Rüzgârdan ötürü binanın çatısı uçmuş ve arabanın üzerine düşmüş. Allah beterinden saklasın. Arabalar kötü durumda. Toplam 5 arabanın üzerine çatı düşmüş. Bir tanesi zaten paramparça, bir tanesinin önü yok, tavanı yok. Diğerlerinin de üzerinden geçmiş gitmiş. Bir tane araç zaten perte geçti, diğerlerinde de zarar on, on beş bin (TL) var. Halledeceğiz artık" dedi.

Yorumlar