MALTEPE

Maltepe Belediyesi’nin dijital Ramazan sohbetleri başladı

Maltepe Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında geleneksel Ramazan sohbetlerini sanal ortama taşıdı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Maltepe Belediyesi’nin dijital Ramazan sohbetleri başladı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Youtube kanalından canlı yayınlanan programın moderatörlüğünü üstlenen Metin Çakır, daha önceki yıllarda Sevgi Sofraları’nda Maltepeli vatandaşlar ile bir araya geldiklerini anımsatarak, bu Ramazan ayında korona virüs nedeniyle evlerinden misafir olacaklarını söyledi.

Çakır, Prof. İlyas Üzüm ile “Merhamet” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Prof. Üzüm, merhametin diğer ismiyle şefkatin insanın en önemli özelliklerinden biri olduğunun altını çizerek “Merhamet, yardıma muhtaç olanlara el uzatmaktır. Desteği, ihtiyacı olanlara destek vermektir. Yetimlerin başını okşamaktır. Kimsesizlere kimse olmaktır. Hastalara, engellilere el uzatmaktır. İnsanı insan eden en önemli özelliklerden biridir. Evrensel bir değerdir.” dedi.

Üzüm, İslam dininin rahmet dini olduğuna dikkat çekerek, Ramazan ayında en yakınımızdan başlayarak muhtaç olan herkese yardım edip paylaşma, moral verme çağrısında bulundu. Hazreti Muhammed’in “Komşusu açken kendisi tok olan bizden değildir” hadisine atıfta bulunan Prof. Üzüm, dünyanın her yerinde acı çeken insanlarla empati kurup dua ederek, olanakları doğrultusunda insanlara destek olmanın önemine işaret etti.

Üzüm, Hazreti Muhammed’in merhametle ilgili hadislerine değinerek toplumum bütün kesimlerine ve doğadaki canlılara karşı merhametli olunması gerektiğini söyledi.

Yorumlar