MALTEPE

Maltepe Belediyesi gençleri uyuşturucudan nasıl koruyor?

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yaptığı hizmetleri kaldırımla veya rutin görevi olan işlerle sınırlı tutmuyor. Ali Kılıç'ın başında olduğu Maltepe Belediyesi bakın gençleri uyuşturucudan nasıl koruyor. Başkan Kılıç'ı dinliyoruz.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cevapla.tv izleyicileri için 'Maltepe Belediyesi gençleri kötü alışkanlıklardan nasıl koruyor?' sorumuza yanıt verdi.

Öncelikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan eğitim aracılığıyla korumak istiyoruz. Bunlara gerekli eğitimi alt yapısını oluşturarak vermek istiyoruz. Özellikle uyuşturucu çağımızın hastalığı durumunda.  Türkiye'de uyuşturucu kullanana gençlerin sayısında her geçen gün artış olduğu gibi uyuşturucu kullanan gençlerimizin yaş ortalaması da her geçen gün biraz daha düşüyor. Bu noktada sorumluluk sadece Ankara'daki Hükümetimizde değil, aynı zamanda biz yerel yönetimler de sorumluluk sahibiyiz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Buradan  yola çıkarak, Maltepe Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz "Bağımsız Mutluluk Merkezi"nde 5 aşamadan oluşan eğitimler veriyoruz. Burada uzman kadrolarımız özellikle uyuşturucu kullanan gençlerimize ve ailelerimize şefkat elini uzatarak onlara mümkün olduğunca yardımcı olmak için gayret gösteriyoruz.

Bizi aşan konularda da Sağlık Bakanlığı'nı devreye sokarak bu gençlerimizi yeniden topluma kazandırmak için çaba içinde oluyoruz.

Öte yandan Maltepe Belediyesi bünyesine oluşturduğumuz kurslar ve korolarla gençlere kültürel aktivitelere katkı sunma imkanı sağlıyoruz. Folklor kurslarımız, korolarımız, tiyatro kurslarımız var. Çok güzel çalışmalar yapıyor gençlerimiz. En önemlisi de bu gençlerimizin yabancı dil öğrenerek değişik alanlarda iş bulabilmeleri noktasında 6-7 ayrı yabancı dilde eğitim sunarak gençlerimizi topluma kazandırma çabalarımız devam etmekte. 

Yorumlar