MALTEPE

İstanbul Çocuk Maratonu'nda dünya rekoru kırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda 22 Eylül'de düzenlenen 5. İstanbul Çocuk Maratonu, 10 bin 862 çocuğa ulaştı. Koşuda, "En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru" kırıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul Çocuk Maratonu'nda dünya rekoru kırıldı

İstanbul Çocuk Maratonu kapsamında Maltepe Sahil Orhangazi Şehir Parkı'nda binlerce küçük koşucu bir araya geldi.

Yeni bir rekora imza atılan koşuda, "En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru" kırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bu yıl Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda 22 Eylül'de düzenlenen 5. İstanbul Çocuk Maratonu, 10 bin 862 çocuğa ulaştı. 

Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nce tescil edilen 'En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru' kırılan etkinlikte, çocuklar 'Hoşgeldin Şampiyon' ve 'Katılmak Kazanmaktır' sloganlarıyla karşılandı.

İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen yarışlara 0-15 yaş arası çocuklar aileleri ile birlikte katıldı ve tüm çocuklar şampiyon oldu. Maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen koşularda, katılan her çocuğa şampiyonluk madalyası ve sertifikası takdim edildi.

Farklı yaş grupları için 300 ile 1500 metre mesafelerde değişen ve Down Sendromlu çocuklara özel koşular düzenlendi. Binlerce küçük koşucu ve aileleri, koşu parkurlarının yanı sıra aktiviteler, sahne gösterileri, oyun alanları ve konserlerle bir gün geçirdi.

Yorumlar