MALTEPE

Gaziantep Tanıtım Günleri Maltepe'de! Ekinlik alanına nasıl gidilir?

İstanbul Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri 10-13 Ekim tarihleri arasında Maltepe Sahilinde 5’inci defa kapılarını aralayacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Gaziantep Tanıtım Günleri Maltepe'de! Ekinlik alanına nasıl gidilir?

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünyanın önde gelen mutfakları arasında yer alan Gaziantep yemekleri İstanbulluların ayağına geliyor.

Gaziantep Tanıtım Günleri Maltepe Sahilinde 5'inci defa kapılarını aralayacak 10-13 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak etkinlikte 200'den fazla Gaziantep mutfağına has yemek tadılacak.

Dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinden Gaziantep'in kültürünü ve yemeklerini tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Federasyon Başkanı Necati Göksu, "Gaziantep'in dünyaca meşhur gastronomi birikimini, kültürel zenginliklerini ve folklorünü İstanbullulara yakından tanıtmak için çalışıyoruz. Bu etkinliklerde amaç gelir elde etmek değil, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Elde edilen gelir gene Gaziantep'in tanıtımı ve burs olarak harcanmaktadır. Şenlikler kapsamında 100 bine yakın katılımcı ve 150 bin porsiyon yemek tüketilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

MARMARAY'LA NASIL GİDİLİR?

Marmaray'la Maltepe etkinlik-miting alanına gitmek oldukça kolay. Gebze-Halkı Marmaray hattı ile Süreyyaplajı istasyonunda inip yolun karşısına geçerseniz alana ulaşmış olursunuz.

İDO vapuru ile

PENDİK – BOSTANCI vapuru durağından inip miting alanına gidebilirsiniz

İETT OTOBÜSLERİ

133T – TUZLA – BOSTANCI 16D – ALTKAYNARCA / PENDİK – KADIKÖY 222 – PENDİK – KADIKÖY

Yorumlar