MALTEPE

Cumhur ittifakının Maltepe adayı bakın kim çıktı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Maltepe’de destekleyeceğini açıkladığı MHP’li Ahmet Baykan, 2009’da AK Parti’nin YSK’ya yapmış olduğu itirazdan dolayı seçime giremedi.

Cumhur ittifakının Maltepe adayı bakın kim çıktı!

Cumhur ittifakının Maltepe adayı Ahmet Baykan, 2009 yılında MHP'den belediye başkanı olmak için aday olmuştu. Ancak, Baykan ve arkadaşları adaylık başvurusunu yaparken geç kalmıştı. YSK'ya listeleri geç vermişlerdi yani. İşte tam bu noktada AK Parti devreye girip, YSK aracılığıyla Baykan'ın adaylığına engel oldu. 

AK Parti'nin itirazı üzerine adaylığı suya düşen Ahmet Baykan, aday olamayınca AK Parti'ye inat CHP'nin o dönemdeki adayı Mustafa Zengin'e destek vermişti. 

TAYYİP ERDOĞAN TANITTI

Aradan yaklaşık 10 yıl geçtikten sonra Ahmet Baykan'ı engelleyen AK Parti'nin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakının adayı olarak onun elini havaya kaldırıyordu. İşin ilginç yanı ise, Baykan'ın anketlerde iyi çıktığı, aday adayları arasında onun isminin öne çıktığı ve AK Parti'nin Maltepe İlçe teşkilatının bunu Erdoğan'a rapor etmesi oldu. 

Yorumlar