MALTEPE

ANALİZ / Siyaseti kirletenler şimdi Ankara'ya yürüyor!

Hedefteki isim Ali Kılıç... Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Ali Kılıç'a isyan bayrağı açanlar ise, CHP Maltepe ilçe teşkilatı. Genel Başkan iradesine, "Temiz toplum, temiz siyaset" sloganı ile karşı çıkıyorlar. Peki CHP'liler neden CHP'ye ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıkıyor?

ANALİZ / Siyaseti kirletenler şimdi Ankara'ya yürüyor!

Ali Kılıç yıllardır Maltepe'de "Temiz siyaset" adına ne varsa yaptı, yapıyor. Halk memnun ama CHP İlçe teşkilatını bir türlü memnun edemiyor Ali Kılıç. CHP'li diğer belediyelerde olduğu gibi, her istedikleri olmayınca, isyan bayrağı açıyorlar Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterdiği Kılıç'a... 

Yollara düşen ekip, Muharrem İnce'yi destekleyen ekip. Ama mesele Muharrem İnce değil, asıl mesele Ali Kılıç rant kapısını açmaması ve şimdi yollara düşenlere rant kapılarını kapatması. 

Ali Kılıç, CHP'li olmasına rağmen belediye başkanlığı döneminde, herkesin, her kesimin belediye başkanı oldu, olmaya da devam edecek. İşte bu yüzden Ali Kılıç'a karşı çıkıyorlar. Büfe isteyenler var, emmisini, teyzesinin kızını, kardeşini, ağabeyini... belediyede işe yerleştiremeyenler bir beş yıl daha bu çileyi çekmek istemiyor. İstiyorlar ki Ali Kılıç onların her dediğini yapsın. İstiyorlar ki, Ali Kılıç onların karşısında el pençe divan dursun. İstiyorlar ki, Ali Kılıç halka değil onlara hizmet etsin... İstiyorlar ki, Ali Kılıç rant kapılarını ardına kadar açsın. 

Bugüne kadar telepleri hep bu yönde oldu ve karşılık bulmadı. Hal böyle olunca bilendiler, kılıçları çektiler var güçleriyle Ali Kılıç'ın yeniden belediye başkan adayı olmasını istemediler. 

Ve fakat... 

Kemal Kılıçdaroğlu gerçeğe hakimdi. Uzak olsa da, Maltepe'de olup bitenin farkındaydı. Ali Kılıç'ın hizmet gayesiyle başkanlık yaptığını biliyordu. Bütün uğraşlara rağmen, bütün karşı çıkışlara rağmen Ali Kılıç'dan vazgeçmedi. Ranta değil halka hizmet eden Ali Kılıç'ı bu yüzden yeniden seçti. 

Ali Kılıç yeniden seçilir seçilmez o belli değil. Ama bilinen bir şey var ki, bugün Ankara'ya doğru yola çıkan CHP'liler partilerine, liderlerine ve en önemlisi Maltepe halkına karşı ihanet içinde. Hem ihanet ediyorlar, hem de "Temiz toplum, temiz siyaset" sloganı atıyorlar. 

Bakın buraya yazıyoruz, bu rantçıların Ankara yürüyüşü Dilovası'ndan öteye geçmeyecek. Ankara'ya varsalar bile 40 kişi olarak çıktığı yolu 3 bilemediniz 4 kişi tamamlayabilecekler. 

Çünkü Ali Kılıç haklı...
Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu haklı... 
Çünkü Maltepe halkı haktan yana, haklıdan yana.... 

Yorumlar