KÜÇÜKÇEKMECE

Kılıçdaroğlu’na rağmen Küçükçekmece Belediyesi'nde akraba ataması

CHP'li belediye başkanları, skandal akraba tayinleri ile gündemde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Babamın oğlu olsa işe almayın" söylemine rağmen  CHP'li Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi'yi medya danışmanı yapması ortalığı karıştırdı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kılıçdaroğlu’na rağmen Küçükçekmece Belediyesi'nde akraba ataması

Seçim sürecinde oy alabilmek için çeşitli vaatlerde bulunan bazı belediye başkanları, koltuğa oturduktan sonra belediyeleri adeta aile şirketlerine çevirmeye başladı. İzmir, Adana ve Karabük'ten gelen akraba tayinlerinin ardından Küçükçekmece Belediyesi'nde yaşanan skandal patlak verdi.

CHP'li Başkan Kemal Çebi, oğlu Serkan Çebi'yi medya danışmanı olarak tayin etti. Belediye binasının beşinci katını oğluna tahsis eden Başkan Çebi, bazı birimleri de Serkan Çebi'ye bağladı. Serkan Çebi, örgütten tepki gelince belediye karşısında bir ofise geçti.

KILIÇDAROĞLU, ETİK BULMADIĞINI VURGULAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yakınlarını önemli görevlere atayan CHP'li belediye başkanlarıyla ilgili atamaları etik bulmadığını vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin olarak "Hepsi düzeltilir. Bundan sonra bu tür uygulamalar olmayacak" ifadelerini kullanmıştı. 

CHP'li belediye başkanları tarafından yapılan ve tepkilere neden olan atamalarla ilgili olarak Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Havuz medyasının bizim başkanların bu tutumlarını haber yapmalarından çok memnunuz. Kamu adına denetim yapıyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar 1 yorum