KARTAL

Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası kaydı! Kartal Belediyesi Sağlık İşleri telefonu

Kartal Belediyesi yıl boyu sünnet kampanyasından yararlanmak için ne yapılmalı sorusunu cevabı haberimizde...Çocuklarınızı yıl boyunca sünnet ettirmek için yapmanız gerekenler çok basit. Ücretsiz sünnet kampanyası Kartal Belediyesi'nin sağlık hizmetleri içerisinde yer alıyor...

Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası kaydı! Kartal Belediyesi Sağlık İşleri telefonu

Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyasından yararlanmak için yapmanız gereken Kartal ilçesi sınırları içinde ikamet etmek. Belediyenin sağlık hizmetleri içerisinde yer alan yıl boyu ücretsiz kampanyasından yararlanmak isteyenler çocuğa ait kimlik ile Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurabilir, kaydını yaptırabilir ve müdürlükten aldığı sünnet kıyafetleri ile birlikte anlaşmalı olduğu hastanede çocuklarını sünnet ettirebilirler. 

Kartal Belediyesi'nin sitesinde yer alan yıl boyu sünnet kampanyasına ilişkin yer alan bilgiler şu şekilde:

Ücretsiz Sünnet Kampanyası'ndan Nasıl Faydalanırım?

“Toplu sünnet” uygulamalarında uygun sağlık koşullarının sağlanamadığı, düşük gelir düzeyi gözetilerek kimi koşullarda ailelerin, çocukların rencide edildiği uygulamalar yerine herhangi bir gelir düzeyi ön koşulu ileri sürmeden, 'herkese yıl boyu ücretsiz sünnet' projesiyle hizmet anlayışımızı çok daha kapsayıcı bir amaca taşıyoruz. Hijyenik olmayan şartlarda yapılan toplu sünnet uygulamaları, çocuklarımızın tüm yaşamlarını fiziksel, ruhsal olarak olumsuz yönde etkileyecek riskler taşıyor. 

Toplu sünnetlerde teknik açıdan çok sayıda steril alet bulundurma gibi bir durum söz konusu olmadığı için, çocuklarımızın Hepatit B-C, AIDS vb birçok bulaşıcı kan hastalığına yakalanma riski mümkündür. Toplum sağlığı, bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığından bağımsız değildir. Toplam 74 milyon olan nüfusun yarısı sünnet operasyonu geçiriyor. Kimisi sağlıklı ve ehil ellerde, kimisi de tıbbi bilgiden yoksun ellerde, dolayısıyla böylesine hayati bir operasyon, keyfi uygulamalara bırakılamayacak düzeyde önem taşımaktadır. Bu anlamda Yıl boyu ücretsiz cerrahi sünnet kampanyasıyla gözettiğimiz halk sağlığına dönük uygulamaların genel sağlık politikası kapsamına alınmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda Kartal Belediyesi, her yıl sünnet şöleni düzenleyerek, sünnet operasyonlarının tıbbi yönü kadar geleneksel yönünü de önemsiyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen Kartallılar, çocuğa ait kimlik ile Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurabilir, kaydını yaptırabilir ve müdürlüğümüzden aldığı sünnet kıyafetleri ile birlikte anlaşmalı olduğumuz hastanede çocuklarını sünnet ettirebilirler.

 

KARTAL BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TELEFON NUMARASI

Sünnet kampanyasına ilişkin bilgi almak için iletişim numarası şu şekilde:

0 (216) 280 67 20 

Yorumlar