KARTAL

Masal Festivali İstanbul’da başlıyor

İstanbul Kartal Belediyesi Masal Müzesi tarafından 23-24-25 Ağustos tarihlerinde Masal Festivali düzenlenecek.

Masal Festivali İstanbul’da başlıyor

İstanbul Kartal Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Masal Festivali 23 Ağustos’ta başlıyor. Festival kapsamında atölyelerden söyleşilere, konserlerden tiyatro oyunlarına dek pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde gerçekleştirilecek festival kapsamında yazar, sanatçı ve eğitimcilerin katılımıyla atölye çalışmaları, söyleşiler, konserler, tek kişilik performanslar ve animasyon gösterileri yapılacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile şair Sunay Akın’ın açılışını 23 Ağustos saat 17:00’de yapacağı etkinlik, tiyatro sanatçısı Hamit Demir’in “Bir Dünya Masal” oyunuyla devam edecek.

Festivalin etkinlik programı şöyle:

23 Ağustos: Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi, Karagöz ve Hacivat Atölyesi, Ceren Kerimoğlu’nun ‘Masalın Büyüsü’ Söyleşisi, Masallardan Melodilere Çocuk Atölyesi, Prof. Dr. Bayram Durbilmez’in ‘Mitten Efsaneye Efsaneden Destana Dede Korkut’ Söyleşisi.

24 Ağustos: Saat 12.00’de, yazar Sabri Koz’un ‘’Nasreddin Hoca: Dünyaya Açılan Penceremiz’’ adlı söyleşisi, saat 16.00’da da yazar Şermin Yaşar, “Çocuk ile Sohbet’’ adlı söyleşisi ve imza günü gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da, sanatçı Sevinç Erbulak, ‘’Çocuklara, Yetişkinlere ve Çocuk Yetişkinlere Masallar’’ adlı performansını sahneleyecek. Saat 21.00’e gelindiğinde ise, Şair Yazar Sunay Akın’ın ‘’Uçan Halılardan Apollo 11’e’’ adlı söyleşisi yapılacak. Ayrıca Erken Çocukluk Anlatılarında Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Özcan Yüksek ile ‘Şehrazad’ın Sırları’ Söyleşisi, Küçük Prens Atölyesi, ‘Bir Bavul Masal’ Çocuk Tiyatrosu da katılımcılarla buluşacak.

25 Ağustos: Yazar Ömür Kurt, ‘’Çocuk Psikolojisi ve Masallar’’ adlı söyleşisini saat 13.00’te, yazar Koray Avcı Çakman ise ‘’Evvel Zaman İçinde’’ isimli söyleşisini saat 15.00’te gerçekleştirecek. Festival, aynı gün saat 20.30’da, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü’nün ‘’Sanat ve Toplum’’ adlı oyununu sahneye koymasıyla sona erecek. Bunların yanı sıra gün içinde Bebeğini Dik ve Oyna Bez Bebek Tasarım Atölyesi, Şapkadan Çıkan Masallar Atölyesi, Çocuklara Şarkılar Ritmik Oyunlar konseri de gerçekleştirilecek.

Atölyeler için rezervasyon gerekli
Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan atölyelere katılım için 0 (216) 280 6222 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmak gerekli olacak.

Diğer etkinlikler için ise rezervasyona gerek bulunmuyor.

Yorumlar