KARTAL

Kartal’da kurs kayıtları başladı! Hangi alanlarda eğitim verilecek?

Kartal Belediyesi ve Kartal Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle vatandaşların ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda birçok branşta eğitimler vererek iş istihdamı sağlayan sosyal, kültürel ve mesleki kurslar için kayıtlar başladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kartal’da kurs kayıtları başladı! Hangi alanlarda eğitim verilecek?

Kartal Belediyesi ve Kartal Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen kurslar için yeni dönem kayıtları başlıyor. Bu kurslar sayesinde Kartallı vatandaşlar hem meslek hem de iş sahibi olmak imkanını sağlıyor.

2019-20 eğitim ve öğretim döneminde Uğur Mumcu, Hürriyet, Yakacık ve Soğanlık Kültür Merkezleri, Barış Manço Halk Kütüphanesi ve Atalar Kütüphane’de başlayacak olan kurslarda, keman, İngilizce, Rusça, diksiyon, gitar, satranç, makine nakış, giyim, el sanatları, okuma-yazma, tiyatro, tel kırma, şiş örücülüğü, 3-6 yaş çocuk bakım odası, resim, bağlama, ney, zurna, yağlı boya resim, çini, çocuk korosu, felsefe atölyesi, piyano, çocuk gelişimi, aşçılık, pastacılık, kuaförlük, masa tenisi, mefruşat, kurdele nakış, maket uçak yapımı ve el sanatları alanında eğitimler verilecek.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DAVET

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,  “Kartal Belediyesi olarak ülkemizin en büyük sorunlarından olan işsizliğe elimizden geldiğince çözüm üretebilmek adına yoğun bir mesai harcıyoruz. Bununla alakalı yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik.

KARKAM (Kartal Kariyer Merkezi) adını verdiğimiz bu proje ile iş arayan vatandaşlar ve işverenleri; ihtiyaçları, mesleki ve kişisel yetenekleri doğrultusunda profesyonel platformda buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu projemiz birçok vatandaşımızın işsizlik sorununa çare olabilecek. Öte yandan bu yıl yeni dönem eğitimlerine başlayacak olan sosyal, kültürel ve mesleki kurslarımızda kadın erkek her yıl binlerce vatandaşımız meslek sahibi oluyor. Özellikle kadın istihdamı konusundaki çalışmalarımızın da artarak devam edeceğini belirtiyor, açılacak kurslarımıza üretimde olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.

Yorumlar