KARTAL

Kartal'da kurban satış ve kesim yeri belli oldu mu?

Kartal'da kurban satış ve kesim yeri belli oldu mu?Kurban Bayramına kısa bir süre kala Kartallılar kurban satış yeri araştırmalarına başladı. Kartal'da kurban satış ve kesim yeri nereye kurulacak? İşte tüm detaylar...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kartal'da kurban satış ve kesim yeri belli oldu mu?

Her yıl Kurban Bayramı öncesinde Kartal’da yaşanılan Kurbanlık satım ve kesim alanıyla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Kamuoyu bu yıl Kurban satış ve kesim alanının nereye kurulacağını merak ediyor. Kartallı vatandaşların Kurban Bayramı’nda kurban ibadetini rahat ve temiz bir ortamda yapabilmeleri için ilçede 48 bin metrekare büyüklüğünde bir kurban pazarı kurulacak. Pazar İstanbul'un en büyük kurban satış alanlarından biri olarak faaliyete geçecek.

Kartal Kaymakamlığı ve Kartal Belediyesinin 2019 yılı kurban satış ve kesim alanı olarak belirlediği Kordonboyu Mahallesi sınırları içinde yer alan eski Eczacıbaşı arazisinde çalışmalar başladı. 2016 yılında da kurban satış ve kesim alanı olarak kullanılan alanda Kartal Belediyesi ekipleri tarafından yoğun bir çalışma başlatıldı. 48 bin metrekare büyüklüğe sahip alan düzleştirilerek, zeminine asfalt kırığı ve mıcır serildi, arazideki otlar temizlendi. Büyükbaş ve küçükbaş için iki ayrı kesimhanenin inşa edildiği alana, aydınlatma direkleri konularak vatandaşların kurbanlarını rahat ve hijyenik bir ortamda kesmeleri sağlanacak.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK KURBAN SATIŞ ALANI OLACAK

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, 48 dönümü aşan büyüklüğe sahip arazi, 230 civarında parsele bölünecek. 11 Ağustos 2019 tarihinde kutlanacak Kurban Bayramı'na 1 ay kala çalışmalara başlayan Kartal Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahat ve sağlıklı bir ortamda satın alıp kesmeleri için söz konusu arazide her türlü tedbiri almaya başladı. Yaklaşık 1 hafta içinde bitmesi planlanan çalışmalar sonucunda, İstanbul'un en büyük kurban satış alanlarından biri faaliyete geçecek.

Yorumlar