KARTAL

Kartal’da fırın, restoran, kasap, şarküteri ve okullarda denetim

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayında Kartallı vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Kartal’da fırın, restoran, kasap, şarküteri ve okullarda denetim

Kartal’da gıda ürünleri satan iş yerleri ile restoranları düzenli aralıklarla denetleyen Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kartallıların sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla; fırın, şarküteri, kasap, okul kantinleri ve restoran gibi işletmelerdeki denetimlerini artırdı.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 5 ekip, 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak; işyerlerinin kurallara uygunluğunu, genel hijyen kurallarını, fiyat etiketlerini ve personelin temizliği ile birlikte kullanılan malzemelerin kalitesini de denetliyor.

Denetimler hem periyodik olarak devam ediyor hem de vatandaşlardan gelen talep ve bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren 5 ekip, 2019 yılı içerisinde 260 işyerinde denetleme gerçekleştirdi ve gerçekleştiren denetlemelerde, belirtilen standartlara uymayan 49 firmaya cezai işlem uygulandı.

Yorumlar