KARTAL

Kartal Belediyesi vatandaşını ölüme mi terk ediyor?

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün ardından Türkiye'de tedbirler üst seviyeye çıkmaya devam ediyor. Genelge gereği vatandaşların toplu bir arada olmasını sağlayan yerlerin geçici süreyle kapatılma kararını Kartal Belediyesi çok yanlış anlamış!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kartal Belediyesi vatandaşını ölüme mi terk ediyor?

Türkiye'de koronavirüs önlemleri kapsamında, vatandaşların topluluk içerisinde durmasının önüne geçmek için; müzeler, sinemalar, cafeler, tiyatrolar gibi pek çok yer geçiçi olarak kapatıldı. Kartal Belediyesi, halk sağlığını koruma kararını çok yanlış anlamış olacak ki resmi web sitesinden dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

Kartal Belediyesi'nin resmi sitesinden yapılan açıklama içerisindeki; ''Belediyemiz tarafından sağlanan evde kişisel bakım hizmetinin durdurulması'' kısmı büyük tepki çekti.

Devlet yetkililerinin önem amaçlı evlere kapanmamızı söylediği şu günlerde, belediyenin ev hizmetlerini durdurma kararı; ihtiyaç sahiplerini zora sokacağa benziyor.

Öte yandan Kartal Belediyesi'nin bu tartışmaları açıklamasına Kağıthane Belediyesi'nin hizmeti tokat niteliğinde!

Koronavirüsün özellikle orta ve ileri yaştaki vatandaşlarda daha riskli olduğu biliniyor. Kağıthane Belediyesi Koronovirüse karşı mücadelede çalışmalarını genişleterek; kimsesiz, hasta ve yaşlı vatandaşlar için evde bakım hizmetlerini sıklaştırdı.

Yorumlar