KARTAL

Kartal Belediyesi harekete geçti! Metruk binaların yıkımı başladı

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike arz eden metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 bina daha yıkılmaya başlandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kartal Belediyesi harekete geçti! Metruk binaların yıkımı başladı

Riskli yapı raporu olduğu ve boşaltıldığı halde yıkımı gerçekleştirilmeyen binalar ilgili harekete geçen Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yakacık Aysun, Makbul ve Kirat Sokakları üzerinden bulunan binaları 5 Eylül 2019 tarihi itibariyle yıkmaya başladı.

Yıkımların en az 3 gün süreyle devam etmesi planlanırken yıkım sırasında oluşabilecek toz için de sürekli tazyikli su kullanılıyor. Bölgede asayiş sorunlarına da yol açan metruk binaların yıkılması için mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapıldığı; ancak verilen sürenin ardından yıkımların başladığı öğrenildi.

Sabah erken saatlerde yıkım çalışmalarına başlayan ekipleri, öğlen saatlerinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir ile de görüşen Başkan Gökhan Yüksel, yıkım çalışmalarını sürdüren ekipleri de iş güvenliği kurallarına uymaları konusunda uyardı.  



Yorumlar