KARTAL

Kartal Belediyesi harekete geçti! Dev alana bakın ne yapılacak

Kartal'ın göbeğinde bulunan stadyumun altındaki dükkanlarında yıkılması sonrası geride taş yığınları kalmıştı. Konuyu geçtiğimiz günlerde İnternetistanbul olarak gündeme getirmiştik. Ve beklenen hamle Başkan Gökhan Yüksel'den geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kartal Belediyesi harekete geçti! Dev alana bakın ne yapılacak

Depreme dayanıklı olmadığı iddiası ile 2018 yılında bir kısmı yıkılan Kartal Stadyumu otopark olarak kullanılıyordu. Onun öncesi de alışveriş çadırlarının mekanı olan stadyum için Başkan Gökhan Yüksel harekete geçti.

Kartal Belediye Başkanı Yüksel, ilçedeki sosyal donatı alanı ihtiyacını göz önünde bulundurarak, Kartal'a soluk aldıracak bir projenin gerçekleştirilmesi için ilk adımı attı. Yıkılan Kartal İlçe Stadı'nın yerine meydan ve park yapılacak.

Türk ve eski Osmanlı mimarisinin geleneksel çizgilerini taşıyan Bedesten Alışveriş çarşısının da yer alacağı meydanda; ortak meydan avlusu, sosyal gelişim alanları, okuma salonları, ders çalışma salonu, sergi, galeri ve fuaye alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve çeşitli etkinlik alanları bulunacak. Projenin tamamlanması ile beraber Kartallılara mutlu ve huzurlu bir ortam sağlanacak.

Yorumlar