KARTAL

Kartal Belediye Başkanı'nı sıkıntıya sokan belge

Kartal Belediyesi 2009 yılında görevi CHP'li yönetime artı bakiye ile devrederken, bugün hem bütçenin tamamını kullanıp hem de üzerine borçlandığı belgelerle ortaya çıktı.

Kartal Belediye Başkanı'nı sıkıntıya sokan belge

2004-2009 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevinde bulunan AK Partili Arif Dağlar hakkında, usulsüzlük yaptığı iftirası atıldı. O günden bugüne kadar ise CHP‘li başkan ve meclis üyeleri tarafından her fırsatta ‘enkaz devraldık’ edebiyatı yapılmaya devam edildi. İşin aslının öyle olmadığı bu belgelerle ortaya çıktı.

BORÇLA DEĞİL KARLA TESLİM ALMIŞLAR

Resmi kayıtlara göre; 2009 yılında Kartal’da işbaşına geçen Cumhuriyet Halk Partisi, ilk toplantıda 2008 Yılı Kartal Belediyesi Kesin Hesap Raporu‘nu görüşmüş ve yaklaşık 4 Milyon TL ‘kasa fazlasıyla’ yönetimi teslim aldığını kabul etmiş.

Bu rakam bugünkü değerle yaklaşık 10 Milyon TL yapıyor. Yani Arif Dağlar dönemindeki Kartal Belediyesi, CHP’ye borçla değil karla teslim edilmiş. 

KARTAL BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA

Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediyesinin şuandaki mali durumu hakkında kulislerde dolaşan rakamlar ise dudak uçuklatan cinsten.

10 yıl sonunda 500 Milyon TL’ye yakın açığı bulunan Kartal Belediyesi borç batağında.

MERAK EDİLEN SORULAR

Soru 1: Enkaz edebiyatından enkaz bırakma yolunda son sürat ilerleyen CHP’li başkan, 10 yılda bütçenin tamamını kullanıp üzerine borç ekleyip Kartal ilçesi için hangi hizmeti yaptı?

Soru 2: 10 yıl boyunca AK Partili Arif Dağlar yönetimini ‘usulsüzlükle’ suçlayıp dillerine dolayan Cumhuriyet Halk Partili başkan ve meclis üyelerinin, ortaya çıkan bu belgede imzalarının olması nasıl açıklanacak?

İŞTE O BELGE

 

Yorumlar