KAĞITHANE

Kağıthane daha temiz ve yeşil bir geleceğe hazır

Kağıthane Belediyesi daha temiz bir çevre ve çevreye daha duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla ilçede öğrenim gören yaklaşık 70 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine seminer veriyor.

Kağıthane daha temiz ve yeşil bir geleceğe hazır

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen “Çevre Eğitimi Seminerleri” ilçede devam ediyor. Seminerlerde geri dönüşüm, temizlik ve doğa sevgisi konuları işleniyor.

İlkokul ve ortaokul sınıflarına ayrı ayrı verilen eğitimler için öğrencilerin yaş gruplarına göre anlayabileceği tarzda sunumlar hazırlandı. Her gün farklı bir okulda verilen eğitimleri, alanında uzman belediye personeli veriyor. Eğitimler, sözlü anlatımın yanı sıra uygulamalı olarak da işleniyor. Eğitimin sonundaysa her bir öğrenciye, evde geri dönüştürülebilir malzemeleri koymaları için mavi torbalar dağıtılıyor. Böylece öğrencilerin çevre seminerinde öğrendiklerini evde aileleriyle birlikte tatbik etmeleri amaçlanıyor.

Çevre eğitimi seminerlerine katılan öğrenciler; hangi malzemelerin geri dönüştürülebilir olduğunu, plastik-metal-cam-pil-kağıt-kompozit ambalaj-ahşap-evsel yağ atıklarının geri dönüştürülmediği takdirde doğaya verdiği zararları, geri dönüşümün doğaya ve ülke ekonomisine faydalarını öğreniyorlar.

Kağıthane Belediyesi haftanın belirli günlerinde mahallelerde geri dönüştürülebilir atıkları evlerden topluyor. Çevre eğitimi seminerlerinde öğrencilere hangi gün hangi mahallede toplama yapıldığı ve belediyenin konuyla ilgili biriminin iletişim bilgileri de öğretiliyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından çocukların çevreye duyarlılıklarını artırmak adına ayrıca her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel yarışmalar düzenleniyor. Sene boyunca en çok geri dönüştürülebilir atık malzeme toplayan okul öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, konuya ilişkin farkındalığın artması için tüm çevre eğitimi seminerlerinde öğrencilerin yanlarında oluyor. Başkan Kılıç yaptığı açıklamada; ‘’Çevre eğitimi seminerlerini 10 yıldan uzun süredir düzenliyoruz. Bu ve benzer çalışmalar neticesinde her geçen gün daha az çöp ve daha çok geri dönüştürülebilir malzeme topladığımızı gözlemledik. Çocuklar büyüyecek ve her biri ileride çeşitli makamlarda yer alacak. Şimdiden onlara yaşadığı çevreye sahip çıkmayı doğru şekilde öğretebilirsek, gelecek hepimizin adına daha güzel olacak demektir.’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar