KAĞITHANE

Kağıthane Belediyesi personeli afetlere hazır

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem sonrası belediyelerde çalışmalarını ve eğitimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda Kağıthane Belediyesi de personeline de afetlerle mücadele eğitimi verildi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kağıthane Belediyesi personeli afetlere hazır

İstanbul Silivri'de geçtiğimiz ay meydana gelen şiddetli sarsıntı nedeni ile büyük korku ve panik yaşandı. Bazı ilçelerde yaralanmalara neden olan deprem sonrası belediyeler de çalışmalarını hızlandırdı.

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı 19 kişilik arama kurtarma ekibi; deprem, sel, yangın gibi afetlere karşı İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü’nde (AFAD) eğitim aldı.

Olası afetlere karşı tüm tedbirleri almada azami gayret gösterdiklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, afet çantasının önemine dikkati çekti. Öztekin, ‘’Olası bir afette bizim ve sevdiklerimizin yardım gelene kadar hayatını kurtaracak basit ama bir o kadar önemli bir tedbir var ki; o da afet çantasını her zaman evimizin bir köşesinde mutlaka bulundurmalıyız. Neredeyse hiç masrafsız ve zahmetsiz bu afet çantası gerekli anda bizi hayata bağlayan bir eşya olacak. Özellikle depremde insanların birçoğu uzun süre enkaz altında kaldıkları için ve acil müdahalede geç kalındığı için hayatlarını kaybediyor. Afet çantası evdeki en önemli eşyalarımızdan biri olmalı.’’ dedi.

Yorumlar