KAĞITHANE

AK Partili Binali Yıldırım'dan Kağıthane'ye metro sözü

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bu kez Kağıthane'de vatandaşlarla bir araya geldi. Binali Yıldırım, metro sözü verdi.

AK Partili Binali Yıldırım'dan Kağıthane'ye metro sözü

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kağıthane'de Seyrantepe 700. Yıl Parkı içindeki bir kafede kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

İstanbul ve Kağıthane için güzel projelerin bulunduğuna değinen Yıldırım, ulaşım ve otopark sorunu olduğuna dikkat çekti.

Kağıthaneye müjde veren Yıldırım şöyle konuştu:

"Ulaşımla ilgili müjdeyi veriyorum, metro geliyor buraya. Hem de yıldırım hızıyla geliyor. 3 tane geliyor, bir tane de değil. Bir tanesi Kabataş'tan Mecidiyeköy'e Mahmutbey'e.  Bu sene sonuna kadar açılacak. Bu Kağıthane'den geçiyor. 25 kilometre.

10 dakikada Kağıthane'desiniz
Kabataş'tan bindikten sonra 10 dakikada buradasınız. Mecidiyeköy'e giderseniz 3 dakika. Bu sıkışıklıkta fena bir şey değil, değil mi? Kabataş'tan bindiğinizde İstanbul Havalimanı'na yani yeni havalimanına 40 dakikada gideceksiniz.

İkinci metro Gayrettepe'ye kadar
İkinci Kağıthane'yi ilgilendiren metro, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu. Bu da 17 istasyon olacak. Bu da yine Kağıthane'den geçiyor, bundan da yararlanacaksınız."

3 katlı 3'üncü tünel
Bir üçüncüsünün de İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattı olduğunu aktaran Yıldırım, "Bu yeni, boğazın altından üç katlı bir tünel. İki köprü arasından geçecek. Bu muazzam bir proje. Böylece artık köprülerdeki trafik de bitecek. Niye? Avrasya tünelini yaptık, Marmaray'ı yaptık, üçüncü köprüyü de yaptık. Bu köprüyü de yaptığımız zaman artık karşıdan karşıya geçişler çok rahatlayacak. Fatih Sultan Mehmet, ikinci köprü, birinci köprü normale dönecek." diye konuştu.

Tüneller de olacak
Bütün bunların Kağıthane'yle ilgili projeler olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ayrıca tüneller de var. Onların teferruatına girmiyorum. Kağıthane, Cendere, Gaziosmanpaşa, Eyüp istikametinde tüneller olacak." dedi.

Binali Yıldırım, gençlere yönelik iş projelerine de ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

Entik kimlik sorunumuz yok
Aynı zamadan milleti etnik kimliğine göre sınıflara ayıranların varlığına dikkat çeken Yıldırım, "Bilmiyorlar ki o ayırdıkları oylar, sandıktan kardeş Türkiye olarak çıkacak, kardeş İstanbul olarak çıkacak. Bizim kimsenin etnik kimliğiyle, mezhebiyle, inancıyla sorunumuz yok. Hiçbir zaman da olmaz." dedi.

Yorumlar