KAĞITHANE

Afetlere karşı farkındalık seferberliği başlatıldı

Vatandaşlarda deprem bilincini artırmak amacıyla Kağıthane Belediyesi ve AFAD işbirliği ile düzenlenen ''Temel Afet Bilinci'' eğitimleri devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Afetlere karşı farkındalık seferberliği başlatıldı

Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke gerçeğinden hareket eden Kağıthane Belediyesi AFAD ile birlikte doğal afet eğitimleri düzenliyor. Bu kapsamda vatandaşlara başta deprem olmak üzere, yaşanabilecek doğal afetlere yönelik çeşitli bilgiler verildi.

Tüm mahalleleri kapsayacak şekilde 6 kültür merkezinde ailelere verilen eğitimlerin yanı sıra bugüne kadar 8 okulda öğrenciler afetler konusunda bilgilendirildi. Eğitimlere yıl içinde 18 okulda daha devam edilecek. Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde; Temel Kavramlar, Afet Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar, Afet Sırasında Doğru Davranış Şekilleri, Afet Sonrası İlk Anlar, Tahliye ve İlk Yardım Bilgileri anlatılıyor.

Kültür merkezleri ve okullardaki eğitimlere katılan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke olduğunu anımsattı. Depremin yanı sıra farklı doğal afetlerle de karşılaşabileceklerini belirten Başkan Öztekin, ''Deprem konusunda acı tecrübeler yaşamış bir ülkeyiz. Gölcük ve Düzce depremleri başta olmak üzere birçok deprem yaşadık ve canlarımız gitti. Biz de Kağıthane Belediyesi olarak, yaşanacak olası deprem veya diğer afetleri en az zararla atlatabilmek için bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Afetlerde alınacak tedbirler neler?

Afetlerin öncesi, olay anı ve sonrasında alınacak tedbir ve uygulamaları öğrenci ve vatandaşlara anlatan uzmanlar uyardı: ‘’ Evlerimizde ve işyerlerimizde afet anında yıkılarak tehlikeye sebep olacak büyük çaptaki eşyalarımızı mutlaka sabitlemeliyiz. Ailecek afet planı yapmalı ve afet çantamızı her zaman hazır halde bulundurmalıyız. Afet anında hayat kurtaran Çök Kapan Tutun gibi doğru davranış şekilleri ile ilkyardım uygulamalarını öğrenmeliyiz. Afet sonrasında afet çantamızla birlikte doğru tahliye yöntemleriyle önceden belirlediğimiz toplanma alanlarına giderek güvenliğimizi sağlamalıyız.’’

Okul ve mahallelerde gerçekleştirilen afet eğitimlerinin yanı sıra öğrenci ve vatandaşlara ilçenin farklı bölgelerine kurulan deprem simülasyon tırlarında uygulamalı deprem tatbikatları da yapıldı. Proje kapsamında Kağıthane’de çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere 100 bine yakın vatandaşın afetler konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar