KADIKÖY

Kadıköy Gençlik Sanat Merkezi yeni dönem kayıtları başlıyor

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi (GSM), yeniden yapılandırma süreciyle birlikte yeni dönem ders programı hazırlıklarını tamamladı. Programda yaratıcı drama, yaratıcı yazarlık ve Latin danslarının yanı sıra müzik bölümünde keman, gitar, flüt, vurmalı çalgılar, akordeon, ney, bağlama ve şan dersleri yer alıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kadıköy Gençlik Sanat Merkezi yeni dönem kayıtları başlıyor

Gençlik Sanat Merkezi 10 Aralık Salı günü itibariyle yeni öğrenci kayıtlarını almaya başlayacak.  Başvurular 20 Aralık’a kadar GSM’ye şahsen başvurarak veya online olarak yapılabilecek. Başvuru şartlarında Kadıköy ilçe sınırları dahilinde ikamet etmek veya ilçe içindeki her hangi bir okulda öğrenci olmak şartı aranıyor.

14 – 22 yaş arası öğrencilerin başvurabileceği programdan eğitim süresi boyunca her öğrenci sadece bir bölümden yararlanabilecek. Gençlik Sanat Merkezi’ne şahsen başvurular Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 10.30 – 18.00 saatleri arasında yapılacak. GSM’nin 02164186034 numaralı telefonundan da ayrıntılı bilgi edinilebilir.

GENÇLİK SANAT MERKEZİ DERSLERİ

ŞAN dersinin eğitmenleri Fevzi Çankaya, Buğra Uğur, Uğur Etiler. Ders süresi 50 dakika ve 2 kişi ile sınırlı. Sınavla öğrenci alınmakta ve eğitim bir yıl sürüyor. Ses eğitimi ve vokal, doğru şarkı söyleyiş teknikleri, repertuar çalışması ve anatomi bilgisini kapsayan konularda eğitim verilmekte. 

YARATICI DRAMA dersinin eğitmenleri Nihayet Nihal Köse ve Mustafa Barış Yalçınsoy. Ders süresi 180 dakika ve 15 kişi ile sınırlı. Eğitim süresi bir yıl. Öğrenciler bu bölüme başvuru sırasına göre, yetenek değerlendirme sınavı yapılmaksızın alınmakta. Oyun ve sanat, bir katılımcının gelişimi ve kendini keşfetmesi için en iyi yöntemdir.  “Yaratıcı Drama” oyun ve doğaçlamalara dayanarak katılımcının sosyal iletişimini güçlendirirken, özgüvenine, uyum sağlamasına ve kendini ifade edebilmesine katkılar sağlarken katılımcının yaratıcılığını geliştirir. 

YARATICI YAZARLIK dersinin eğitmeni Nihayet Nihal Köse. Ders süresi 180 dakika ve 15 kişi ile sınırlı. Eğitim süresi bir yıl. Yazı dünyasına bir giriş yapmak istiyorsanız, daha önce yazıyor ama nasıl yazacağınızı bilmiyorsanız bu çalışma sizi farklı ve yaratıcı bir çalışmaya götürecektir. Kendi kurmaca metinlerinizi yazarken yaratıcılığınızı daha iyi ortaya koyabilecek, temel yazım, kurgu, metin teknikleri hakkında bilgi düzeyinizi yükseltip, edebiyat dünyanızı geliştireceksiniz.

YARATICI DANS dersinin eğitmeni Nilüfer Esin Berberoğlu. Ders süresi 120 dakika ve 15 kişi ile sınırlı. Eğitim süresi bir yıl. Beden ve zihin arasında köprü oluşturarak koordinasyonu arttırarak, etkin biçimde kişilerarası iletişim kurmayı hedeflemekte. Bireysel ve grup halinde serbest doğaçlamalar yapabilecek dikkat ve beceriyi geliştirmek. Sahne becerilerine katkı sağlamak duruş, postur, esneklik gibi çalışmaların öğrenilmesi, kişinin bedeni ve kendisini ifade biçiminin ve güveninin gelişmesi…  Görsel sanatlar, müzik, şiir ve ses arasındaki sinerjiyi pratik etmek. Bu alandaki çalışmalarına destek olmak. Dikkat, odaklanabilme, spontan olabilme becerisini geliştirmek. Bedensel zekâyı geliştirmek için duyumsal ve kinestetik algıyı geliştirmek. Kişinin hareket hafızasını ve repertuarını genişletmek. Oyun oynama kapasitesinin artısı ve buna bağlı olarak yaratıcılığın gelişimi hedeflenmekte. İçsel yargılamaları bırakarak, başarısızlık, yeteneksizlik gibi kaygılardan kurtulmak ve yeteneklerini keşfetmek.

LATİN DANSLARI eğitmeni Emre Ünsal. Ders süresi 80 dakika ve 16 kişi ile sınırlı. Eğitim süresi iki yıl. Dersler Salsa, Chacha, Bachata, Merenque, Kizomba

Yorumlar