KADIKÖY

Kadıköy Belediyesi Yapay Zekâ Yaz Atölyesi devam ediyor

Bilgisayar Mühendisleri Odası ve Kadıköy Belediyesi İDEA’nın birlikte düzenlediği Yapay Zekâ Yaz Atölyesi, 31 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek.

Kadıköy Belediyesi Yapay Zekâ Yaz Atölyesi devam ediyor

Atölye, kent hayatına dair problemlerden yola çıkan projelerin gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Bu süreçte ise öğrenciler; veri madenciliği, makine öğrenmesi, yapay zekâ ve derin öğrenme gibi konularda eğitim alabilecekler. Eğitimler, projelerin rahat gelişebilmesi açısından önce teorik ardından uygulamalı şekilde devam edecek.

Ortak zamanlı olarak gerçekleşecek eğitimlerin ardından, önceden belirlenen ya da atölye sırasında önerilen konular üzerinde proje geliştirme çalışmaları başlatılacak. Ekipler, belirlenen danışmanlar ile projelerini yürütecekler.

Temel olarak öğrencilerin; meslek örgütlenmesi hakkında bilgi almaları, meslek etiğini öğrenmeleri, farklı sektörlerde çalışan mühendislerin tecrübelerinden faydalanmaları ve mühendislik çalışma alanlarını gözlemlemeleri amaçlanmaktadır. Bu kapsamda seminerler, eğitimler, sunumlar ve ofis gezileri sağlanacaktır. Teknik eğitim alanında ise bilgisayar mühendisliği pratiği, proje yönetimi ve güncel teknolojilerle ilgili oturumlar düzenlenecektir.

Yorumlar