KADIKÖY

Kadıköy Belediyesi duyurdu binlerce kişi Atatürk için el ele verecek

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yılı anma töreni için belediyelerin de çalışmaları hız kazandı. Kadıköy Belediyesi 10 Kasım'a binlerce kişinin bir araya gelerek  "Ata'ya Saygı Zinciri" oluşturacağını duyurdu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kadıköy Belediyesi duyurdu binlerce kişi  Atatürk için el ele verecek

Kadıköy'da 10 Kasım'da binlerce kişi el ele verecek ve "Ata'ya Saygı Zinciri" oluşturacak. Kadıköy Belediyesi'nin 2013 yılından bu yana düzenlediği  "Ata'ya Saygı Zinciri"ne denizden de kanolar, su jetleri ve tekneler sirenlerini çalarak katılacak.

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Ata'ya Saygı Zinciri"nde binlerce kişi, saat 09.05'te Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahil yürüyüş yolunda Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk için el ele verecek.

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde 6,5 kilometrelik insan zinciri oluşturulacak. Anma törenine denizden de kanolar, su jetleri ve tekneler sirenlerini çalarak katılacak.

Ayrıca, 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası'nda, Kozyatağı Kültür Merkezi, "Milli Mücadelenin 100. Yılında Atatürk'ü Anma" adlı pul sergisine ev sahipliği yapıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı kapsamında hazırlanan sergide Atatürk, Cumhuriyet, Milli Mücadele ve Ankara konulu koleksiyonlar 17 Kasım'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ayrıca, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin, 19 akademisyen ve 19 mezun sanatçısı tarafından, Milli Mücadelenin 100. yılı anısına hazırladığı eserlerin yer aldığı "İlk Adım 100. Yıl Koleksiyonu" sergisi, 6 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezinde görülebilecek. 

Yorumlar