KADIKÖY

İstanbul Oyuncak Müzesi nerede giriş ücreti ne kadar 2019?

İstanbul Oyuncak Müzesi nerede müzenin ziyaret saatleri kaç soruları hem çocuklar hem de veliler tarafından merak ediliyor. Sunay Akın'ın imzasını taşıyan Oyuncak Müzesi, İstanbul'un Göztepe ilçesinde bulunuyor. İstanbul Oyuncak Müzesi'ne tren, otomobil, minibüs ve otomobil ile gitmek mümkün. Peki İstanbul Oyunca Müzesi'ne giriş ücretli mi? 2019 müze giriş ücreti ne kadar?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Oyuncak Müzesi nerede giriş ücreti ne kadar 2019?

İstanbul Oyuncak Müzesi hem çocukların hem de büyüklerin sıkça ziyaret ettiği mekanlardan biri. Pazartesi hariç haftanın 6 günü açık olan Oyuncak Müzesi'ne giriş ise ücretli.

İstanbul Oyuncak Müzesi sadece bir müze değil. Müzede çocuklarınız için birçok etkinlik bulunurken, müzenin alt katında ise keyifli vakit geçirebileceğiniz bir kafe bulunuyor.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ NUMARASI

Ömerpaşa CaddesiDr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İSTANBUL

0 (216) 359 45 50 - 51

SUNAY AKIN TARAFINDAN KURULDU

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze tarihi bir köşkte konumlanmıştır.Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunmaktadır. 

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin en önemli özelliklerinden birisi de aileyi bütün üyeleri ile kucaklamasıdır. Müze bu özelliği ile 3 kuşağın bir arada vakit geçirebileceği ve ortak mutluluğu paylaşabileceği bir mekandır. Dede/nine, baba/anne ve torun bir zaman makinasında çocukluklarına doğru yola çıkarken, birbirlerine kendi dönemlerini anlatmanın keyfini çıkartırlar. Oyuncak müzesinin koridorları ‘’Bundan bende vardı!’’ cümlesi ile başlayan ve çocukluk hatıralarının anlatıldığı sesler ile çınlamaktadır. 

Yorumlar