KADIKÖY

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi 1 yaşında

Çocuklar için bir alternatif, sosyal bir mekan olarak tasarlanan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM) birinci yaşını kutladı. HKÇKM’de eğitim alan çocukların tiyatro, pantomim ve müzik alanında hazırladıkları gösterileri yetişkinler hayranlıkla izledi.

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi 1 yaşında

Çocukların tiyatrodan sinemaya, el sanatlarından atölyelere kadar bir birinden farklı etkinliklerle bir araya geldiği Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezinden bir yıl içerisinde 24.753 çocuk yararlandı.

HKÇKM birinci yaşını özel bir gösterimle kutladı. Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Çocuklar geleceğimizdir. Gençliğe ne kadar katkı verirsek, o kadar güzel bir ülke yaratırız, mutlu bir yaşamımız olur” dedi. Kültür Merkezinde düzenlenen törende uzun süredir HKÇKM’de Pantomim ve Tiyatro Eğitimi alan öğrenciler sahneye çıktı.

“Çocukça Tiyatro” eğitimi ile tiyatroyla tanışan, sahne, dekor, kostüm gibi terimleri kavrayan ve kendilerini keşfeden çocuklar yeteneklerini sergiledi. 3 aylık bir hazırlık dönemi sonrası sahneye koydukları tiyatro oyununda dünyanın sahip olduğu doğal kaynakların önemine vurgu yapan Çocukça Tiyatro Grubu üyesi çocuklar, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi

Beden farkındalığı, doğru bir biçimde durma, yürüme, kasları düzgün biçimde hareket ettirme gibi amaçların hedeflendiği pantomim eğitimini alan çocuklar ise 4 aylık çalışmanın ürünü olan ‘Minik Şefler’ oyununu sundu. Aykurt Nuhoğlu, hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesti. Program Berrin Çopur’un “Pırlangıç” albümünden eserlerin yer aldığı konserle son buldu.

Yorumlar