KADIKÖY

AK Parti adayı Özgül Özkan Yavuz projelerini anlattı

Özgül Özkan Yavuz, AK Parti'nin İstanbul'daki dört kadın belediye başkan adayından biri. 31 Mart'taki yerel seçimlere hazırlanan Yavuz, Kadıköy ilçesindeki çalışmalarını CNN TURK Muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Halil Kahraman'a anlattı.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi, kadın adaylar da sahada varlıklarını göstermeye başladı. AK Parti, İstanbul'daki 39 ilçenin dördünde kadın adaylarla yola çıktı. Özgül Özkan Yavuz o dört adaydan biri.

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, Kadıköy'le ilgili değiştirmek istediklerini, "Kadıköy benim yaşadığım yer, çünkü ben Moda'dayım. Kadıköyde oturuyorum. Kadıköyü bilen, Kadıköyün sorunlarını bilen ve Kadıköy'ün keyifli yanlarını yaşayan bir insan olarak elbetteki yaşadığım yerden aday olmak istedim. Hem fiziksel anlamda çok yıpranmış bir ilçe, biz burada hala kaldırımları konuşuyoruz. Kentsel dönüşüm iyi yönetilemediği için çok fazla sorunlar yaşıyoruz. Hala otopark gibi en temel sorunlarımız var. Artı sosyal donatı alanlarımızda da çok eksiğimiz var. İstanbul'da spor alanlarının en eksik olduğu ilçe. Kadıköy'de de en büyük keyfimiz, iyi ki sahil var. Sahile inebiliyoruz. 20 kilometreye yakın sahilde parkımız var, aslında tek büyük zevkimiz sahil." sözleriyle ifade etti.

Özgül Özkan Yavuz kadın belediye başkanı adayı olma sebebini de, "Kadıköy öncelikle kadın dostu bir şehir olacak. Siyasette kadınlar iyi bir mücadele veriyorlar ama hayal ettiğimiz yerde değiliz. Mecliste kadın milletvekili oranımız %17 ama yerel meclislere baktığımızda %10'a kadar düşüyor." şeklinde açıkladı.

Yorumlar