İSTANBUL

"Zerre kadar müsamaha göstermeyiz" deyip sert çıktı: Kulağından tutar atarız

 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın son durağı Maslak Oto Sanayi Sitesi oldu. Burada esnaf ile iftar yapan Yıldırım göçmen durumuna ilişkin konuştu ve sert bir uyarıda bulundu. Güvenliğin esas olduğuna dikkat çeken Yıldırım "Sokağa çıktığımız zaman kendimizi yabancı bir ülkede hissetmememiz lazım. Buna izin veremeyiz. "dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

Son günlerde sıkça yaşanıyor göçmen sorunu...Binali Yıldırım da iftar programı sonrası yaptığı konuşmada bu konuya değindi.İstanbul'da yabancıların belirli ilçelerde yoğunlaştığını söyleyen Yıldırım "Buranın düzenini, tertibini, huzurunu bozarsan, güvenlik sorunu oluşturursan kusura bakma kulağından tutar atarız. Böyle bir şey olmaz." dedi.

"GÜVENLİK SORUNU OLUŞTURURSAN KUSURA BAKMA KULAĞINDAN TUTAR ATARIZ"

Binali Yıldırım, Maslak Oto Sanayi Sitesi esnafı ile iftar yaptı.

İftar sonrası esnafla sohbet edip sorularını yanıtlayan Yıldırım, göçmenlerin bazı yerlerde güvenlik sorunu oluşturduğunun belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:

"İstanbul'da yabancılar var. Belirli ilçelerde de yoğunlaşmış vaziyette. Biz şunu diyoruz, buranın düzenini, tertibini, huzurunu bozarsan, güvenlik sorunu oluşturursan kusura bakma kulağından tutar atarız. Böyle bir şey olmaz. Güvenlik esastır.

"MİSAFİR EV SAHİBİNİN KUZUSUDUR"

Sokağa çıktığımız zaman kendimizi yabancı bir ülkede hissetmememiz lazım. Buna izin veremeyiz. Misafirimizsiniz, dardasınız, zordasınız, geldiniz eyvallah. Misafir ev sahibinin kuzusudur. Nasıl uygun gördüyse öyle hareket eder. Yabancılar konusundaki görüşüm ve duruşum çok açık ve nettir. Bizim asli unsur vatandaşlarımızın günlük hayatına zarar verirse, mesela bağımlılık, uyuşturucu vesaire konularında, güvenlik, asayiş konularında bize zarar verirlerse zerre kadar müsamaha göstermeyiz."

Yorumlar