İSTANBUL

Yüksek Seçim Kurulu yeniden belirledi! İstanbul'da vekil sayısı azaldı!

Yüksek Seçim Kurulu illerin vekil sayısına ilişkin flaş bir değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle İstanbul'un vekil sayısı 2 azaldı ve 96'ya düştü.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Yüksek Seçim Kurulu yeniden belirledi! İstanbul'da vekil sayısı azaldı!

Milletvekili sayıları yenilendi. YSK'nın aldığı kararla İstanbul'da vekil sayısı 96 oldu. Peki diğer illerde durum ne? Hangi ilde vekil sayısı nasıl değişti?

YSK, 31 aralık 2018 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu'nun nüfus verilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını tekrar tespit etti. YSK'nın kararına göre, iki milletvekili sayısı düştü.

Habertürk'ün haberine göre İstanbul'un çıkaracağı vekil sayısı 98'den 96'ya, Mersin'in çıkaracağı vekil sayısı 13'ten 12'ye düştü. Kırşehir, Tekirdağ ve Bayburt'un ise vekil sayısında artış yaşandı. Bayburt'un vekil sayısı 1'den 2'ye, Tekirdağ'ın vekil sayısı 7'den 8'e, Kırşehir’in vekil sayısı ise 2'den 3'e çıktı.

İSTANBUL'DA 96 OLDU

Son karar sonrası İstanbul'un vekil sayısı 96, Ankara'nın vekil sayısı 36, İzmir vekil sayısı 28, Bursa'nın vekil sayısı ise 20 olarak belirlendi. YSK, çıkaracağı vekil sayısı 18'in üzerinde olan İstanbul’un 3, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ise 2 secim çevresi olarak devam etmesini kararlaştırdı.

Yorumlar