İSTANBUL

YSK'nın 200 sayfalık gerekçeli kararına CHP'den ilk açıklama

YSK'nın bugün kamuoyu ile paylaşacağı 200 sayfalık gerekçeli kararına CHP'den ilk tepki geldi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak "YSK 6 Mayıs’ta milletin iradesini elinden almıştır" dedi. Öztrak ayrıca AK Partiliye benzeyen seçmenlere İBB adayı için oy kullanmamaları amacıyla pusula verilmediğini öne süren Yıldırım'a da yanıt verdi.

YSK'nın 200 sayfalık gerekçeli kararına CHP'den ilk açıklama

YSK'nın bugün kamuoyu ile paylaşması beklenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptalinin 200 sayfalık gerekçeli kararına CHP'den ilk tepki geldi. Gerekçeli karara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,  'Bakalım 200 sayfalık gerekçeli karar bu minareye kılıf olmaya yetecek mi Milletin sandıkta söylediği söz masa başı oyunlarıyla gasp edilmiştir. YSK 6 Mayıs’ta milletin iradesini elinden almıştır. Sandıkta oyu çalamayanlar milletin iradesini çalmıştır' dedi.

YAZILAN GERÇEKDE...

Öztrak sözlerini söyle sürdürdü:

AK Parti Genel Başkanı, hafta sonunda YSK'nın gerekçeli kararının bugün açıklanacağını söylemiştir. Bugün de basında 200 sayfalık bir gerekçeli kararın tamamlandığına yönelik haberler yer alıyor. Bu kararı yazan, şimdi 200 sayfalık gerekçeli kararı göndermiş; YSK'da bu karara 'evet' diyen 7 tane üyenin bunu imzalaması bekleniyor.  Yazılan gerekçede 'kuzuyu kapan kurdun kuzuyu suçlaması' hikayesinden başka bir şey olmayacaktır. Tüm bunları yapıp sandığa ve milletimizin izzeti nefsine darbe vuranlar, bir de sıkılmadan milletimizin aklıyla her gün dalga geçiyorlar" 

BİNALİ YILDIRIM'A YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,  Binali Yıldırım'ın AK Partiliye benzeyen seçmenlere İBB adayı için oy kullanmamaları amacıyla pusula verilmediği iddialarına ilişkin de konuştu. Öztrak, "Ak Partiye oy verecek olanlara büyükşehir belediye pusulasının verilmediğini söylüyor. Bu iddia başta AK Partili kardeşlerimiz olmak üzere tüm İstanbulluların aklıyla alay etmektedir. Baktığınızda en fazla oyun büyükşehir için kullanıldığını görüyorsunuz." dedi. 

Yorumlar 3 yorum