İSTANBUL

YSK'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert cevap

YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı CHP'den çok sert karşılık gördü. CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyelerini çete mensubu ilan edecek kadar ağır ifadeler kullandı. Bu açıklamalara ise bugün YSK'dan yanıt geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
YSK'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert cevap

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararından sonra YSK üyeleri hakkında 'çete mensupları' benzetmesine bugün YSK'dan sert bir cevap geldi.

YSK açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminin iptaline dair kararın açıklanmasından sonra 7 Mayıs 2019 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında yaptığı açıklamada; Kurul üyelerine tehdit, hakaret içeren beyanlarda ve gerçek dışı itham, isnat ve iftiralarda bulunmuş, bazı Kurul üyelerini, isimlerini okumak suretiyle yuhalatmış ve hedef göstermiştir.

"Suç işleme serbestisini vermez"

Anayasa ve Kanunlar, yasama organı üyesi olmanın sağladığı dokunulmazlığın hukuki korumasına sığınarak, bir kimseye suç işleme ve yargı organı mensuplarına hakaret etme serbestisi tanımaz. Bu nitelik ve ağırlıkta olan söz ve davranışları reddediyor ve şiddetle kınıyoruz" 

Yorumlar