İSTANBUL

YSK’dan "İstanbul seçimleri" için ara karar!

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, İstanbul seçimleriyle önemli açıklamalarda bulundu. Özel, YSK'nın kısıtlı 5 bin 315 kişinin daha araştırılmasına karar verdiğini söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
YSK’dan "İstanbul seçimleri" için ara karar!

YSK’nın aldığı son ara kararla ilgili AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel açıklamalarda bulundu. Özel açıklamasında “5 bin 315 kısıtlı seçmenin mahkeme kararları ile birlikte oy kullanamayacak durumda olanların listesini sunmuştuk. En son verilen ara karara göre 5 bin 315 kişilik kısıtlı seçmen araştırılacak” ifadelerini kullandı.

"5 GÜN SÜRE VERİLDİ"

Sürecin devam etmesine ilişkin de konuşan Özel “Bugünkü kararın ardından bir 5 gün daha süre için karar verildi. En geç salı veya çarşamba günü ilçe seçim kurullarından buraya bütün sonuçlar gelebilirse önümüzdeki hafta sonunda inşallah hayırlı bir sonuçla neticelenir diye düşünüyorum” dedi.

Kurul ayrıca, AK Parti'nin kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı yönündeki iddiasıyla ilgili ilçe seçim kurullarından bilgi ve belge istedi.

41 BİN 132 SEÇMEN ARAŞTIRILIYORDU     

YSK, daha önce AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı olağanüstü itirazda 41 bin 132 seçmenin araştırılmasına karar vererek ilçe seçim kurullarına bu araştırmayı yapması için 5 gün süre vermişti. 

Yorumlar