İSTANBUL

YSK kamu görevlisi listesine imamları ekledi mi? CHP'den açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, imamların sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapacağı iddiasıyla ilgili konuştu. Öztrak, CHP'nin buna itirazı olmayacağını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
YSK kamu görevlisi listesine imamları ekledi mi? CHP'den açıklama

YSK kamu görevlisi listesine imamları ekledi mi? 23 Haziran seçimlerinde imamlar sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapacak mı? CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında bu iddiaya ilişkin konuştu. 

"İMAMLARA İTİRAZIMIZ OLMAZ"

Bir gazetecinin YSK’nın kamu görevlisi listesine imamları da eklediği, imamların sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapacağı iddiasıyla ilgili sorusuna Öztrak, "Bu konu YSK’ya sorulmuş ve YSK da buna sanıyorum olumlu cevap vermiş. İmamlar da 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarıdır, dolayısıyla bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz" diye cevap verdi.

"BİRTAKIM KORSAN İFADELERLE KARŞILAŞTIK"

Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili, " Gerekçesiz bir kararla 1950’den bu yana oluşan tüm seçim hukuku ve içtihatlar çöpe atıldı. Daha önce 6 Mayıs’ta açıklanan kısa kararda seçimin iptal gerekçesi sandık kurullarında memur üyelerinin eksikliğiydi. Biz de gerekçeli kararda bu memur üyelerin ve memur başkanların eksikliğinin seçim sonuçlarını nasıl etkilediği konusunda delillerin yer almasını bekliyorduk. Ama bunun yerine kısa kararda sözü bile geçmeyen birtakım korsan ifadelerle gerekçeli kararda karşılaştık" diye konuştu.  

Yorumlar 1 yorum