İSTANBUL

YSK İstanbul için gerekçeli kararını açıklayacak

YSK 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan olağanüstü itirazları değerlendirmiş ve İstanbul için seçim iptali ve yenileme kararı vermişti. Bunun ardından herkes iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerekçeli kararını bekliyor. YSK'nın gerekçeli kararını bugün açıklaması bekleniyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
YSK İstanbul için gerekçeli kararını açıklayacak

İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerekçeli kararı için gözler YSK'ya çevrildi. YSK'dan günlerdir beklenen açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Kurul, iki hafta önce, 4'e karşı 7 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmişti. Kısa kararda, 31 Mart seçiminin iptali 2 gerekçeye dayandırıldı. Son gelen bilgiye göre YSK gerekçeli karar çalışmalarında sona geldi. Bugün kurulun toplanarak, gerekli tasnif ve imza işlemlerinin akabinde gerekçeli kararı kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

KISA KARAR AÇIKLANMIŞTI

Kararda, "Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir" denilmişti.

Yorumlar