İSTANBUL

YSK duyurdu Maltepe için karar verildi son durum

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmasının ardından, kalan sandıkların sayımı sürüyor.

YSK duyurdu Maltepe için karar verildi son durum

İSTANBUL Maltetepe'de oyların yeniden sayılmasına yönelik kararı sonrası sabah saatlerinde sayım başlamıştı. Ancak dakikalar önce YSK, CHP'nin itirazının değerlendirerek yeniden sayımı iptal etti.

Bu kapsamda Türkan Saylan Kültür Merkezinde, sabah devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayım işlemi Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarınca kalan 176 sandığın sayımı yapılıyor. Görevliler şu ana kadar 30 sandığın sayımını tamamladı. 

YSK'nin, Maltepe'deki sayımların geçerli olmasına karar vermesinin ardından, görevliler kalan 146 sandığını sayımına devam ediyor.

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

İtiraz dilekçesinde, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.

Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP'nin yaptığı itirazın, YSK tarafından "Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması" nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK'nin ayrıca, "Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması"nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedilmişti.

Yorumlar