İSTANBUL

YSK Başkanı Sadi Güven: Seçim sonuçlanmıştır resmi rakamları...

YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul seçimleri ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Güven seçimin sükunet içinde geçtiğini ve resmi rakamları şimdilik paylaşmayacağını belirtti.

YSK Başkanı Sadi Güven: Seçim sonuçlanmıştır resmi rakamları...

YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul seçiminden sonra açıklamalarda bulundu. Güven, "Seçim sonuçlanmıştır. Oy kullanma hakkına sahip 10 milyon seçmen oylarını kullanmıştır. Bugün yapılan seçim sukunet içinde gerçekleşmiştir. Sandık sonuçları bizim sonuçlara düştüğü anda, aynı anda veri alma hakkı bulunan siyasi partilerle paylaşılmaktadır. Biz hangi veriye sahipsek siyasi partiler de o veriye sahip olacaktır. Resmi rakamları sizlerle paylaşamıyorum." ifadelerini kullandı.

Güven'in açıklamaları şöyle:

"SEÇİM SONUÇLANMIŞTIR"

Seçim sonuçlanmıştır. 31.342 sandıkta oy kullanma hakkına sahip 10 milyon seçmen oylarını kullanmıştır. Bugün yapılan seçim sukunet içinde gerçekleşmiştir.

Sandık kurullarınca sayım döküm işlemlerince tutulan sayım döküm cetveli ilçe seçim kurullarında tanzim edilmektedir. İlçe seçim kurullarımız bu tutanakları tarayarak sisteme girmektedirler. İlçe seçim Kurulları'nın sisteme girdiği seçim sonuçları YSK'ya geldiği anda eş zamanlı olarak siyasi partilerle paylaşılmaktadır.

Seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte 2014'ten beraber ıslak imzalı olarak vatandaşlarımıza internetten sunulmaktadır.

Bu seçim sonuçları da vatandaşlarımıza açılacaktır. YSK, sandık kurulları ile sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle seçim sonuçlarını açıklamaktadır.

"YAYIN YASAĞI KALKMADAN SONUÇLARI AÇIKLAYAN KANALLARLA İLGİLİ İHBARDA BULUNULACAK"

Yayın yasağı kalkmadan sonuçları açıklayan tv kanallarıyla ilgili ihbarda bulunulacaktır.

Seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Biraz önce sisteme baktım resmi olarak tanınan sandık sonuç sayısı %65 civarında. 19 bin sandık taranmış durumdaydı. Yarım saat içinde tüm sandıklar işlenmiş olacak.

"RESMİ RAKAMLARI SİZİNLE PAYLAŞMIYORUM"

Sandık sonuçları bizim sonuçlara düştüğü anda, aynı anda veri alma hakkı bulunan siyasi partilerle paylaşılmaktadır. Biz hangi veriye sahipsek siyasi partiler de o veriye sahip olacaktır. Resmi rakamları sizlerle paylaşamıyorum.

Yorumlar 1 yorum