İSTANBUL

YSK Başkanı Sadi Güven kimdir İstanbul'da seçim iptali...

Seçim öncesi ve sonrasında en çok konuşulan isimlerden biri de YSK Başkanı Sadi Güven oldu. Şimdi olağanüstü itirazlar sonrası Sadi Güven'in ismi yine sıkça konuşulanlar arasında yer alıyor. Peki kimdir Sadi Güven, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu?

YSK Başkanı Sadi Güven kimdir İstanbul'da seçim iptali...

İstanbul'daki seçim iptali veya yenilenmesine yönelik yapılan itirazlar için gözler YSK Başkanı Sadi Güven'de. Seçim döneminde ve sonrasında ismi sıkça  gündeme gelen Sadi Güven kimdir aslen nerelidir soruları merak ediliyor.

Sadi Güven  24 Haziran 1955 Dursunbey doğumlu. Evli ve bir çocuk babası olan Sadi Güven, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu.

İstanbul hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Sadi Güven, Narman, İslâhiye Sorgu Hâkimliği, İslâhiye, Malkara, Fethiye, Ankara Hâkimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Güven 19 Nisan 2005 - 13 Temmuz 2008 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 13 Temmuz 2008 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçildi ve Yargıtay 17. Hukuk Dairesi üyesi olarak atandı. Türkiye Adalet Akademisi'nde 10 Nisan 2009 - 27 Şubat 2014 tarihleri arasında Genel Kurulu üyesi, 27 Nisan 2010 - 27 Şubat 2014 tarihleri arasında da Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 24 Ocak 2013 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı seçildi.

Evli ve bir çocuk babası olan Sadi Güven'in eşinin ismi saniye kızının ismi ise Esra Güven Yeşilova'dır. 

Yorumlar