İSTANBUL

Yıldırım'dan İmamoğlu'na: Büyükşehire gelir gelmez neden veri koplayama talimatı verdiniz?

Ekrem İmamoğlu 18 günlük İBB Başkanlığı döneminde belediyenin dijital verilerinin kopyalanmasına ilişkin talimat verdi. Ortak yayında Binali Yıldırım İmamoğlu'na bu konuyu sordu. İmamoğlu'nun cevabı bakın ne oldu?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

İsmail Küçükkaya yönetimindeki Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ortak yayını başladı. Programın kurallarını açıklayarak yayına başlayan Küçükkaya, ortak yayının ilk arasından önce Binali Yıldırım'ın Ekrem İmamoğlu'na bir soru sorma hakkı olduğunu açıkladı. Yıldırım İmamoğlu'na 'Büyükşehir'e gelir gelmez ilk olarak neden veri kopyalama talimatı verdiniz?' diye sordu. İmamoğlu ise şu cevabı verdi:

Bu bir veri yedekleme işlemidir. Veri yedekleme için kopyalama yapılır. Veri tabanlarının yedeklenmesi ve büyükşehirde değişiklik yapılabilir. Bize ihbarlar geliyordu. Bir belediye başkanı belediyesi ile ilgili her türlü işlemi yapabilir bu basit bir işlemdir. 

YILDIRIM'DAN İMAMOĞLU'NUN CEVABINA İTİRAZ

Teknoloji ile aram iyidir. Veri yedekleme ayrı kopyalama ayrı iştir. Veri yedeklemesi yapılmadan veri saklanamaz güvenlik meselesidir. Benim söylediğim cümlenin ön kısmını Ekrem Bey ifade etti. Tabiki belediye başkanı her şeyi inceler ama niye kopyalar? Başkandan bilgi saklayacak halleri yok. Veri kopyalama işi FETÖ taktiğidir. 

Yorumlar