İSTANBUL

Yenikapı'da 'israf' şovu yapan İBB sessizliğini koruyor

İBB Başkanı olduğu ilk dönemlerde AK Parti yönetimi zamanında hizmet için alınan ve kiralanan araçları israf gibi göstererek Yenikapı'ya götüren İmamoğlu, yeni yaptığı araç ihalesi ve tek müdürlükte görüntülenen 750 son model araç hakkında gelen eleştirilere karşı sessizliğini koruyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Yenikapı'da 'israf' şovu yapan İBB sessizliğini koruyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti dönemindeki belediye tarafından vatandaşın hizmetine tahsis edilmiş araçları israf gibi göstererek Yenikapı meydanında sergilemişti.

Bu hareketiyle büyük tepki toplayan İBB yönetimi, tutarsız faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor.

TEK MÜDÜRLÜKTE 750 SON MODEL ARAÇ BULUNUYOR! HANİ İSRAFTI?

Daha önce hizmet fazlası araç diyerek israf olduğunu söyledikleri araçları Yenikapı'da sergileyen İBB yönetiminin yalnızca bir müdürlüğünün otoparkında 750 adet son model araç bulunduğu tespit edildi.

YÜZLERCE ARACIN ÜZERİNE BİR DE YENİ İHALE AÇILDI! 157 TANE DAHA ALINACAK

Ekrem İmamoğlu, başkanlığındaki İBB şirketlerinden "İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş."den, 157 adet binek otomobil satın almak için ihale açtı.

'MADEM İSRAFTI YENİSİNİ NİYE ALIYORSUNUZ?'

Belediyenin araç almak için ihaleye çıkmasının ardından, 'Madem araç ihtiyacınız vardı o halde elde bulunan araçları niçin israf gibi gösterdiniz?' şeklinde eleştiriler yapılmaya başlandı.

İBB YÖNETİMİ VE İMAMOĞLU CEVAP VEREMİYOR

Konuya ilişkin ihale belgelerinin ve belediye bünyesinde bulunduğu bildirilerek fotoğraflanan onlarca hizmet aracının kamoyunda büyük soru işaretleri ile eleştirilere sebep olmasının ardından İBB yönetimi ve İmamoğlu'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.

6 AYRI İHALE İLE 2020 MODEL SEDAN OTOMOBİL SATIN ALACAK

İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş., satın alacağı otomobiller farklı özelliklere sahip olduğu için 6 ayrı ihale hazırladı. Alımı yapılacak bütün otomobiller 2020 model ve sedan türü olacak.

İLK İHALEDE ÜSTÜN NİTELİKLİ ARAÇLAR ALINACAK

Şirket, 9 Haziran'da yapacağı ilk ihale ile 3 adet binek otomobil alacak. İhale şartnamesine göre; bu otomobiller motor hacmi, motor gücü, yakıt deposu büyüklüğü gibi üstün teknik özelliklere sahip olacak.

3 İHALENİN HER BİRİYLE 4 AYRI OTOMOBİL ALINACAK

Bunlar için ayrıca panoramik cam tavan, ışıklı makyaj aynaları olması şartı aranıyor. Daha sonraki 3 ihalenin her biri ile 4’er tane otomobil alınacak. Her grup otomobil için ayrı teknik özellikler isteniyor.

Örneğin bir grup için, en az 7 inch renkli dokunmatik ekran şartı aranıyor. İki grubun dizel olması istenirken bir grubun benzinli olması şartı yer alıyor.

BÜYÜK İHALEDE İLE TAM 80 OTOMOBİL ALINACAK

İhalesi 19 Haziran'da yapılacak olan en büyük alımda ise 80 otomobil bulunuyor. Bu gruptaki araçların tamamı beyaz renkte ve önden çekişli olacak. 40 litrelik yakıt deposu olması istenen araçların, dizel olması isteniyor.

Yorumlar