İSTANBUL

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan: İstanbul Havalimanı kargo ve e-ticaretin merkez üssü olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "PTT, Amazon ve Alibaba gibi global bir şirket olma yolunda ilerliyor. İstanbul Havalimanı kargo ve e-ticaretin merkez üssü olacak" dedi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan: İstanbul Havalimanı kargo ve e-ticaretin merkez üssü olacak

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği, "İstanbul Havalimanı Ekonomisi : Gelecek ve Fırsatlar" konulu bir panel düzenledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın onur konuğu olarak katıldığı panelde İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay'ın yanı sıra öğrenciler yer aldı.

İSTANBUL HAVALİMANI KARGO VE E-TİCARETİN MERKEZ ÜSSÜ OLACAK

Tunus ile Türkiye arasında Dünya Posta Birliği'nin (UPU) Ecom@Afrika Projesi kapsamında e-ticaret işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Bakan Turhan, "İstanbul'da e-ticaretin merkezini kurmak amacıyla bu anlaşmayı imzaladık. Arkasından Kenya, Fildişi Cumhuriyeti, Güney Afrika, Somali geliyor ve diğer Afrika ülkeleri de sıraya girdi. 'Biz de e-ticaretle, ürünlerimizi dünyaya pazarlamak istiyoruz diye, bu ülkelerin e-ticaretin yeni merkezi olabilecek İstanbul Havalimanı'ndan yer istiyor. PTT, Amazon ve Alibaba gibi global bir şirket olma yolunda ilerliyor. İstanbul Havalimanı kargo ve e-ticaretin merkez üssü olacak" diye konuştu.

Yorumlar