İSTANBUL

Ulaşım zammını savunan Ekrem İmamoğlu'ndan bir hamle daha

Toplu ulaşıma yapılan %35'lik zamdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir hamle geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ulaşım zammını savunan Ekrem İmamoğlu'ndan bir hamle daha

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan %35'lik zammın ardından seçim vaadi olarak Youtube hesabına yüklediği 'indirimli ulaşım' videosunu yayından kaldırdı.

İstanbul'da Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kararıyla toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 liradan 3,50 liraya yükseldi. İstanbul'da ulaşıma zam haberleri gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Youtube kanalındaki ulaşım ücretlerine indirim videosunun silinmiş olması dikkatlerden kaçmadı.

MARMARAY DIŞINDA HER YERDE GEÇERLİ
Zam Marmaray dışında İstanbul Kart kullanılan özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

İMAMOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN HAREKET
İstanbul'da toplu taşıma için alınan zam kararı kamuoyunda tartışılırken İBB Başkanı İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir hareket geldi. Başkan İmamoğlu, aktif olarak kullandığı Youtube kanalından bir videoyu kaldırdı.

Söz konusu video, İstanbul seçimlerinden önce kanala yüklenmişti ve toplu ulaşımda yapılacak indirimleri anlatıyordu. Söz konusu videoda "Ulaşıma harcanan para azalacak. Anneler, çocuklar, belediye hizmetlerinde gönüllü çalışanlar ücretsiz kullanacak. 25 yaş altı gençlere %40 indirim. Aylık abonelik 85 TL yerine 50 TL, ücretsiz aktarma" ifadeleri yer alıyor.

Yorumlar