İSTANBUL

Turizmciler dört gözle bekliyor! Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu?

9 günlük Ramazan Bayramı süresince turizmde yaşanan patlama, talepleri artırdı. Türk turizmciler Kurban Bayramı tatilinin Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi 9 günlük olmasını istiyor. Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? Resmi açıklama yapıldı mı? Kurban Bayramı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Turizmciler dört gözle bekliyor! Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu?

Turizmciler Kurban Bayramı tatilinin9 güne çıkarılmasını bekliyor. Talebi Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık iletti. Ayık, Kurban Bayramı tatilinin, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi 9 gün olarak açıklanmasını beklediklerini söyledi. Ayık, bayrama yaklaşık bir ay kaldığına dikkat çekerek, bayram tatilinin 10 Ağustos arefe günü dahil 14 Ağustos Çarşamba günü sona ereceğini, perşembe ve cuma günleriyle birleştirilerek 9 güne çıkartılmasının geç kalınmış olsa da iyi olacağını kaydetti.

Ramazan Bayramı'nın ardından şimdi herkes Kurban Bayramı tarihini araştırıyor.Bu yıl Kurban Bayramı Aferesi 10 Ağustos 2019 Pazar gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 4 gün sürecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLUR MU?

2019 Kurban Bayramı'nın 9 gün tatil olması beklenmiyor. Tatil planını şimdiden yapacak vatandaşları ilgilendiren konuyla ilgili yeni gelişmeler önümüzdeki günlerde şekillenecek.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar

Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı

Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba

Yorumlar