İSTANBUL

Tülün İnal kimdir? Ekrem İmamoğlu Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne atadı

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Boğaziçi İmar Müdürlüğüne Tülün İnal'ı atadı. Bunun ardından herkes Tülün İnal kimdir, aslen nerelidir, bugüne kadar hangi görevlerde bulunmuştur diye merak edip aramaya başladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Tülün İnal kimdir? Ekrem İmamoğlu Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne atadı

Ekrem İmamoğlu'nun Boğaziçi İmar Müdürlüğüne Tülün İnal'ı ataması sonrası, Tülin İnal kimdir, hangi görevlerde bulunmuştur diye merak edilmeye başlandı. İnal'ın İBB içinden olması bu merağı daha da arttırdı.

Tülün İnal Kimdir?

Tülün İnal, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünden 1982 yılında mezun oldu. 

İBB'de 1 Temmuz 1983'te işbaşı yapan İnal, 1985-1992 arasında harita imar uygulama şefi, harita müdür yardımcısı ve harita müdürü olarak hizmet verdi. 

İnal, 1992-2000 arasında ise Şehir Planlama (Nazım Plan) Müdürlüğünde 1/50000 ölçekli plan ve İstanbul Ulaşım Master Planlarının yapımında görev aldı. 2001-2017 arası Boğaziçi İmar Müdürlüğünde harita şefliği yapan İnal, 2017-2019 arasında ise Yapı Kontrol Şefliğinde teknik eleman olarak çalıştı. 

Tülün İnal, uzun yıllardır Sarıyer'de kooperatif yönetim kurulu üyeliği ve Sarıyer Bölgesi Üst Birlik Kooperatifler Birliğinde başkan yardımcılığı görevlerini de yürütüyor. 

Yorumlar